Povestea Unității Protejate Ophori Cosmetics​

Ophori nu produce doar cosmetice

Întreg personalul din producția cosmeticelor Ophori este alcătuit din persoane cu dizabilități. Misiunea noastră este de a crea locuri de muncă pentru acest grup vulnerabil. Suntem prima întreprindere socială de inserție din Brașov, autorizată și ca Unitate Protejată.

Ce este o întreprindere socială de inserție ?​

Ophori este o firmă socială, ce funcționează după următoarele principii:

  • acționează în scop social şi în interesul general al comunităţii;
  • întreg profitul realizat este alocat scopului social;
  • aplică principiul echităţii sociale faţă de angajaţi, asigurând niveluri de salarizare echitabile

Ophori a început ca un mic atelier în care persoane cu dizabilități realizau produse cosmetice ce erau, mai departe, donate în comunitate. Rolul acestuia era ca beneficiarii să dobândească diferite deprinderi de lucru, astfel încât să reușească să obțină un loc de muncă.

Cu toate acestea, nereușita plasării lor pe piața muncii ne-a motivat să îi angajăm noi. Echipa Ophori este formată din ingineri, voluntari și un terapeut cu experiență în lucrul ce persoane cu dizabilități.

În România, mai puțin de 1 persoană cu dizabilități din 10 are loc de muncă​

Modificarea legii persoanelor cu dizabilități (448/2006) în 2017 a dus la închiderea celor mai multe Unități Protejate. Astfel, rata de angajare a acestor persoane a ajuns la un minim de 7%, în cazul în care media europeană este de 49%.

Produsele realizate în laboratorul Ophori dețin toate testele necesare, iar procesele de producție sunt acreditate de autoritatiile competente pentru a garanta calitatea acestora. Ne dorim să arătăm tuturor că persoanele cu dizabilități pot crea produse de o calitate excepțională, desfășurând activități adaptate nevoilor lor.

Știai că toate produsele Ophori sunt ambalate sustenabil?

Acestea sunt fie împachetate în hârtie, carton sau sticlă, plasticul fiind exclus.

PRODUSELE OPHORI

Bucură-te de o piele fină și hidratată, un păr puternic și strălucitor sau pur și simplu de o baie relaxantă alături de o bombă de baie Ophori!