Parfumerie: Arome si Note

Difuzoarele cu bețișoare sunt produse foarte populare pentru a dispersa arome plăcute în casă, dar pot fi și elemente excelente de design! Ele sunt foarte ușor de utilizat – bețișoarele adăugate în interiorul sticlelor vor prelua compoziția și vor dispersa aroma în aer.

Odorizantele Ophori vin în mai multe note și tipuri, iar înțelegerea lor te poate ajută în a alege cea mai potrivită sticluță aromatică.

Ce sunt notele unui parfum?

Notele de parfum sunt ingrediente din alcătuirea sa. Acestea sunt clasificate ca note de vârf (citrice, lavandă), note de mijloc (scorțișoară, iasomie) și note de bază (vanilie, mosc).

Acest amestec atent selectat de ingrediente formează caracterul de bază al unui parfum. Alegerea cu atenție a notelor este secretul pentru a asigura că un parfum miroase plăcut și evocă o anumită experiență.

parfumuri_note

Notele parfumate de bază

Notele parfumate de bază sunt componente esențiale în compoziția odorizantelor de cameră. Acestea sunt aromele fundamentale care stau la baza întregii compoziții parfumate. Unele dintre cele mai comune note de bază includ:

a) Note lemnoase: Acestea emană o senzație caldă și confortabilă, aducând aminte de păduri și de lemnul învechit. Exemple de arome lemnoase sunt cedrul, santalul și vetiverul.

b) Note florale: Florile sunt o sursă inepuizabilă de arome minunate. Notele florale aduc prospețime și eleganță în încăpere. Printre cele mai populare note florale se numără trandafirul, iasomia și lavanda.

c) Note orientale: Acestea aduc un strop de mister și senzualitate în atmosferă. Aromele orientale includ vanilia, paciuli și scorțișoara.

Notele parfumate de mijloc

Notele de mijloc reprezintă „inima” unui odorizant de cameră și sunt responsabile pentru caracterul și personalitatea sa distinctivă. Aceste note apar în momentul în care notele de bază se combină cu cele de vârf și rezultă într-o experiență olfactivă complexă. Câteva exemple de note de mijloc sunt:

a) Note fructate: Fie că vorbim despre citrice, mere sau fructe exotice, notele fructate adaugă o notă energică și revigorantă în încăpere.

b) Note condimentate: Scortisoara, nucșoara, ghimbirul și alte condimente adaugă o senzație de căldură și comfort într-un mod unic și atrăgător.

c) Note dulci: Aromele dulci precum vanilia, ciocolata sau caramelul pot crea o atmosferă plăcută și relaxantă.

Notele parfumate de vârf

Notele de vârf sunt primele arome percepute atunci când deschidem un odorizant de cameră. Acestea sunt efemere și trec înainte ca notele de mijloc și de bază să preia controlul. Exemple de note de vârf includ:

a) Note citrice: Lamaia, portocala și grapefruitul adaugă o notă revigorantă și proaspătă în atmosferă.

b) Note verzi: Aceste arome ne aduc aminte de natură și de iarbă proaspăt tăiată. Iarba verde, frunzele de mentă și lemnul de santal verde sunt câteva exemple.

c) Note marine: Notele marine evocă marea și briza sărată a oceanului. Ele aduc prospețime și seninătate în încăpere.